Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Στην ΑΣΑ ο Κοσουτιτς!!!












Στην πάλαι ποτέ ενωμένη

Γιουγκοσλαβία οι λαοί συνυπήρχαν και ζούσαν αναμεμειγμένοι. Δηλαδή μπορούσες να δεις έναν Κροάτη στο Βελιγράδι, έναν Σέρβο στο Ζάγκρεμπ, έναν Μαυροβούνιο στο Σεράγεβο και πάει λέγοντας

Την προηγούμενη 10ετία ξέσπασε ο φρικτός πόλεμος και όλα άλλαξαν και όσοι επέζησαν εκτοπίστηκαν και εκδιώχτηκαν.

Η περίπτωση του Νίκιτσα Κόσουτιτς είναι μία μοναδική περίπτωση. Ο 24χρονος μέσος -ο οποίος από χθες είναι ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας για τα δύο επόμενα χρόνια- είναι Σέρβος, έχει όμως κροατικό διαβατήριο!

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Η οικογένειά του ζούσε στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας, και έτσι ο αριστεροπόδαρος μέσος εξασφάλισε ως «εφόδιο» ένα διαβατήριο το οποίο αυτόματα του άνοιξε πολλές περισσότερες πόρτες, αφού λογίζεται ως κοινοτικός!

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο Κόσουτιτς κατάφερε και ήρθε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, νεοφώτιστο σύλλογο στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Πριν από τη χώρα μας ο Νίκιτσα έκανε το ξεκίνημά του στη Σερβία, ενώ δοκίμασε και για ένα εξάμηνο την τύχη του στη γειτονική μας Βουλγαρία. Ο Κόσουτιτς πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με τον Εθνικό. Αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια πρωταθλήματος, όλα ως βασικός και χάνοντας ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά, σημείωσε τέσσερα τέρματα και μοιραία τράβηξε τα βλέμματα.

Ενα από αυτά ήταν του Δημήτρη Φαράντου. Ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού ξεχώρισε τον Σέρβο, τον προσέγγισε και με το πέρας της περιόδου ουσιαστικά ήρθε σε προφορική συμφωνία με τους εκπροσώπους του. Μάλιστα, δοκιμάστηκε στο φιλικό-φιέστα της Ηλιούπολης (για την άνοδο στη Β’ Εθνική), τα πήγε περίφημα και πάνω που οι Βοιωτοί έβαλαν για λίγο στο «ψυγείο» την υπόθεση, ο «Ηλιος» μπήκε γερά στο παιχνίδι για την απόκτησή του! Την τελευταία κουβέντα όμως την είπε η Αναγέννηση, η οποία κινήθηκε μεθοδικά και από τη στιγμή που ικανοποίησε την απαίτηση των μάνατζερ για ποσοστό μεταπώλησης 50% (!) τον έκανε δικό της

DNA
Ονοματεπώνυμο: Νίκιτσα Κόσουτιτς
Εθνικότητα: Σερβία
Ημερ. γέννησης: 7-12-1985
Υψος: 1,77 μ.
Βάρος: 73 κ.

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
2006-07/Ζέμουν
2007-08/Μπεζάνια
2007-08/Τσερνομόρετς
2008-09/Εθνικός Φιλιππιάδας

ΣΕΖΟΝ/ΣΥΜΜ./ΓΚΟΛ
2006-07/13/-
2007-08/7/-
2007-08/7/-
2008-09/30/4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου